Recept – Blintzes voor Sjawoeot

Sjawoeot – Recept

Sjawoe’ot is niet alleen een feest van lernen en lezen maar ook een oogstfeest

Sjawoeot is niet alleen een feest van lernen en lezen maar ook een oogstfeest, door de Omer telling verbonden aan Pesach.
In Israel wordt dit gevierd door, bijvoorbeeld op de kiboets, alles te versieren met bloemen. Of men neemt mandjes met bloemen, fruit of groenten mee naar sjoel.
Ook hier bloeit alles volop, dus is het goed mogelijk om buiten een boekette plukken met fluitekruid en boterbloemen.

Of zoek samen met de kinderen bij de groenteman verschillende groenten bij elkaar voor een mooie groenteschaal, in plaats van een fruitschaal.

En zoals bij ieder feest is samen klatschen in de keuken altijd een feest op zich. Ideeën voor een lekkere cheesecake zijn te vinden op de pagina met links.
En blintzes niet te vergeten, met zure roomvulling natuurlijk, want met Sjawoe’ot gebruiken we melkkost.

Recept voor de blintzes:

Wat heb je nodig:
Voor de vulling:
250 gram kwark
½ kop geklopte cottage cheese (ook verkrijgbaar als Hüttenkäse)
1 eidooier
2 eetlepels suiker
1 zakje vanille suiker

Voor de blintzes:
2 eieren
2 eetlepels olie
1 kop melk
¾ kop bloem
Een beetje zout
½ kop boter of plantenmargarine

Hoe maak je het:
Kluts voor de vulling alle ingrediënten door elkaar in een schaal en zet het in de koelkast.

Voor de blintzes: klop de eieren olie en melk goed door elkaar. Voeg bloem en zout toe en klop goed door. Zet 30 minuten in de koelkast.
Smelt voor iedere blintze 1 theelepel boter in een kleine koekenpan en giet er ongeveer 1 ½ theelepel beslag in en laat dit goed uitlopen over de bodem van de pan. Bak de blintze aan 1 kant goudbruin. Leg 1 eetlepel vulling op de bruine kant van de blintze en rol hem op. Mmmmmmmmmmmmmmmm…

(recept van internet)