Tips voor de seder

Mijn eigen Hagada” is speciaal voor geschikt voor een seder met (jonge) kinderen. Het is dus heel handig deze aan te schaffen en te gebruiken als basis voor uw sederavond. Bestel ‘m nog snel bij sja’ar! De afbeeldingen in deze hagada zijn goed te gebruiken als kleurplaat, zowel in het boek als gekopieerd. Hier nog acht tips en ideeën:
1. Vergroot de tekeningen uit het boek en gebruik ze als placemat. Zo kunnen kinderen tijdens de seder kleuren en tekenen.
2. Laat de kinderen op een strook papier, die ze al doende af en op rollen alle handelingen tijdens de seder in tekening vastleggen.
3. Ter voorbereiding samen klatschen, matseballen en charoset maken ( recept op jeugdpagina) of……… om de slaventranen op te wekken…………………
4. of…… om de slaventranen op te wekken…………….. Mierik raspen voor de krijn, maar dan wel met handschoenen aan en een skibril op (hoe deden ze dat voordat het ski�n was uitgevonden?)
5. De kinderen kunnen zelf nog meer vragen voorbereiden, los van de vaste 4 vragen
6. De kinderen kunnen een toneelstukje voorbereiden met de verschillende personages uit ‘het verhaal’
7. Naast de plagen uit Egypte kunnen de kinderen eens nadenken over 10 plagen uit de tegenwoordige tijd.
8. Een muzikaal kind kan sederliedjes voorbereiden op eigen instrument……………………. Achterin “Mijn eigen Haggada” staat de bladmuziek van verschillende sederliedjes en nog meer tips om samen met uw kinderen thuis te sederen.